Okay sorry sorry en nog een sorry. Ik loop weer ee - Reisverslag uit Playa del Carmen, Mexico van madelon roodenburg - WaarBenJij.nu Okay sorry sorry en nog een sorry. Ik loop weer ee - Reisverslag uit Playa del Carmen, Mexico van madelon roodenburg - WaarBenJij.nu

Okay sorry sorry en nog een sorry. Ik loop weer ee

Door: madelon

Blijf op de hoogte en volg madelon

08 December 2006 | Mexico, Playa del Carmen

Dit kwam mede omdat ik het zo naar me zin had in het animatie team. De mensen bleven leuk, en werk bleef ik leuk vinden. Dus wat wil je nog meer. Ik ga niet meer van dag tot dag vertellen wat er is gebeurt maar gewoon een paar hoogte punten.
Op een vrijdag het was weer eens zo ver Madelon weer door de enkel gegaan tijdens dansles. Ach maakt niet uit kan nog wel gewoon werken. Nou dat werd toch iets moeilijker als gedacht, en na overleg ben ik dan toch maar naar huis gestuurd. Eenmaal thuis ik me natuurlijk vervelen. Dan naar me verslag maken. (weet dan nog wel niet wanneer ik het moet in leveren maar altijd beter om vooruit te kijken/denken) zaterdag lekker nog niet werken maar moest wel van het hotel ff naar de dokter. Die heeft er een verbandje om gedaan en ik kon weer gaan met die banaan. Zondag was standaard me vrije dag dus geen probleem 2 daagjes rust brengt me weer op de been.(geintje zit nog in de sint gedichten, komt zo). Kom ik maandag op het werk, zegt een van de meisjes ja je heb een cadeautje van een gast gehad, met een brief je. O okay, zij het mij geven, ik proberen het briefje te lezen, wat het was onleesbaar van ene Jonh. Ik had werkelijk geen idee wie het was. En als cadeautje een T-shirt van een footballclub. Wel gelukkig nieuw gekocht. Ik denken en denken natuurlijk wie het was. En ja hoor eindelijk ik wist het weer. Het was een vrijgezelle man die alleen op vakantie was. Ach maakt niet uit. Die zien we nooit meer terug. Maar ook die leuke Nederlanders waren helaas die zaterdag vertrokken, ook zij hadden een kleinigheidje achtergelaten. Met hun adres kom een keertje langs is gezellig.

De week daarna kwamen gelukkig er ook weer leuke andere Nederlanders voor terug. Op zaterdag zat ik te vertellen dat ik zondag vrij was, alleen, dus weer een ongezellig dagje alleen op het strand, en hun gingen een leuke excursie doen, die ook op mijn verlanglijstje stond, dus wij met zijn drie naar Neckerman want daar hadden ze die trip geboekt. En ja er was nog plaats dus ik ging gezellig mee. We zijn naar Coba geweest een archeologische opgraving, van de Maya’s de originele bewoners van dit gebied. Op deze tepel (Stenen hoop) mag je nog klimmen echt super vet maar wel zwaar. Daarna gingen we naar Tanga, een natuurreservaat. Daar gingen we eerst zwemmen in een senoten ( voor wie het vergeten is een zoet water grot) was erg leuk, zaten visjes in als heel stil bleef leggen zaten die gewoon aan je. Daarna gingen we tokkelen. Eerste keer korte baan niets aan de hand. Tweede keer brak me rem af. Was gewoon een stokje. Ja toen had ik een probleem gelukkig stond er iemand voor dit soort nood gevallen. Na het tokkelen kanoen met een veel te volle boot. En als laatste gingen we eten in een Maya dorp echt daar heb ik super lekker gegeten en weer terug naar het hotel helaas. De leuke dag zat er weer op.

Ook zaten er Nederlanders in het hotel, een ouder koppel. Maar op zich wel aardig. Ook werker in hart en nieren, in bijna het zelfde als papa.

Woensdags had ik de fietstoer, met een hele rare vrouw. En ja hoor had ik weer. Ze viel van de fiets, vertelde ze me toen dat ze eigenlijk helemaal niet meer mocht fietsen omdat ze een of andere operatie heeft gehad. Nou gelukkig wat het niet mij fout. Het was zoals ze dat hier noemen een enkelvoudig ongeluk. En zij beweerde dat de remmen niet werken. Maar die werkte prima. Het volgende punt hoe komen we naar huis want fietsen wilde ze niet meer. Ik had geen telefoon niets en ze wilde ook niet dat ik naar de poblado reed nog geen 2 minuten fietsen want ze wilde niet alleen blijven. Gelukkig kwamen we iemand tegen met een pick up truck die het had zien gebeuren, en die wilde ons wel met de fietsen en al naar het hotel brengen. Daar aangekomen was de dokter bang voor een gebroken enkel, scheenbeen, en duim. Ja is nog al wat natuurlijk. Maar ze wilde zelf op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis. Dus ik kwam ’s avonds nog even terug in het hotel, bleek dat ze helemaal niet naar het ziekenhuis wilde. Nou dan niet hoor.

En toen was het eindelijk donderdag. De laatste week duurde namelijk zo lang. Want ondanks dat het hier veel beter gaat met de heimwee duurde de laatste week toch wel lang. Die vrouw van woensdag liep ondertussen alweer vrolijk rond te huppelen maar ach. En eigenlijk had ik het goed voor elkaar ik zou na half 4 geen spelletjes meer hebben, maar omdat olga geen engels spreek, en ze alleen maar kindjes had voor het spelletje moest ik het gaan uitleggen. Na de uitleg olga weg. En ja toen kwamen pap en mam er natuurlijk aan. Gelukkig was er een aardige gast die het spelletje even van me over nam, omdat er toch alleen maar kinderen mee deden. Nou ja ik was om 4.10 klaar met het spelletje en kon ik lekker tot half 5 met pap en mam praten, want om half 5 had ik natuurlijk de clubdans. Daarna hadden we helaas een meeting maar om 5.45 was ik dan eindelijk vrij. Eerst lekker met pap en mam de kamer bekeken, had kunnen regelen dat ze een junior suite konden krijgen, dus dat was wel gaaf. Snel naar huis, om me om te kleden en lekker te eten met pap en mam.
De vrijdag moest ik alleen ‘s ochtends werken eerst waterbasket ball en ’s middags fietstour, die hebben papa en mama mee gedaan. Ook heb ik lekker met hun ontbeten en middag gegeten. Tijdens de fietstour heb ik die oudjes lekker me huisje laten zien en ze mochten er ook nog eens in kijken. Niet dat het opgeruimd was ofzo en netje maar dat maakt niet uit. Na het werk weer snel naar huis en omkleden en weer terug naar het hotel, om lekker te eten met pap en mam.
Zaterdag had ik vrij en zou ik gewoon op het strand mogen liggen, helaas dacht de security er anders over er moest een dag pas komen, maar het animatie team heeft het betaald, omdat de manager had gezegd dat het geen probleem was, om gewoon op het strand te liggen. Dus gelijk een pas aangevraagd voor zondag. Echt super lekker eten en drinken de hele dag, en lekker zonnen zwemmen en nog veel meer, maar ik deed natuurlijk niet met de spelletjes van dat maffe animatie team mee. Zondag avond zijn wel lekker in een van de a la cart restauranten wezen eten. Ik het steakhuis. Was erg lekker en goed eten.

En toen was het weer maandag ik moest beginnen bij PR waar ik eigenlijk niet welkom was omdat ze al te veel studenten hadden. Maar ach mocht toch wel komen. Ik vond het gelijk vanaf de eerste dag al heel saai. Had gelijk een breekdienst van 9 tot 1en van 4 tot 8. je kan dus net niet s in die tussen tijd.
Ach dinsdag ging het al wel iets beten en woensdag ook en dondersdag nog weer iets beter, maar ik blijf het saai pokke werk vinden.
Gelukkig ben ik op donderdag al om 3 klaar, was net thuis toen pap en mam belde dat ze bijna bij het hotel waren om hun spullen op te halen. Ik snel wat spulletjes ingepakt die ik dan gewoon bij hun kon laten liggen. Bij het nieuwe hotel aangekomen, gingen we eens kijken of er ook een mogelijkheid was dat ik daar kon slapen. Nou dat was 127 us dollars per nacht nou echt niet. Pap en mam betalen 26 per 2 personen per nachten. Ik Rene van ’t Geloof op gebeld of hij niet iets kon regelen, geen probleem drie kwartier later was een collega van hem daar waar ik 26 euro per nacht moest betalen schelt natuurlijk toch een stuk. Daarna natuurlijk lekker uit eten geweest.
Vrijdag zijn we naar isla mujeres geweest, (vrouwen eiland) daar zijn we met een golfkar het hele eiland over gecrost. Een haai gezien waar de tanden er uit waren gehaald. Een schildpadden fokkerij. En nog veel meer. Mooie stranden met hele groten schelpen die je toch niet mee naar Nederland mag nemen, dus die heb ik maar gewoon laten liggen. Ook die avond zijn we uit eten geweest.
Zaterdag zijn we naar Siam Ka geweest een natuur reservaat. Omdat we te laat waren voor de ochtendtour moesten we even wachten en zijn we dus maar daar de jungle in gereden en super gelachen en rare dingen gezien, zoals slagen en gekke vogels. We gingen met de middag tour mee, met nog 2 duitsers. We gingen varen en daar hebben we wilde krokodillen gezien, en mangroves. Maar dat is heel raar want door het verschil van zoet zout en brak water ka je ongeveer na 10 minuten gewoon zwemmen, terwijl je daarvoor nog een krokodil heb gezien. Was wel leuk en die man kon echt heel goed varen. Hij wist echt elke bocht uit zijn hoofd. En dat moest ook wel want het was al aardig donker toen we terug gingen. We hebben daar nog ff lekker gegeten, vis, en toen zijn we weer terug gegaan naar Playa del Carmen.
Voor zondag had ik niet zo veel gepland. Maar toch nog wat gedaan we zijn naar een park geweest, waar je van alles kan doen. Vooral het snorkelen daar is erg mooi. Ik dus op pad met me snorkel set. Op het end van de dag nog naar een paardenshow gekeken en toen weer terug naar het hotel. Daarna weer lekker uit eten geweest en vroeg naar bed.
Maandag hebben papa en ik eerst de auto ingeleverd en daarna zijn we lekker gaan ontbijten. Na het ontbijt zijn mama en ik even lekker gaan rond slenteren tussen alle toeristen dingen en daarna zijn we naar het strand gegaan. Natuurlijk uitgebreid geluncht want pap en mam zouden om 6 uur opgehaald worden. Ik om half 6 ff uitchecken voor ze ja ze worden pas om 10 uur opgehaald. Nou ja okay. Balen. We hebben nog wat gedronken met mensen in het hotel en daarna zouden we wat eten, maar echt honger hadden we niet, en ook geen zin om te lopen. Dus gewoon iets eten in het hotel. We zaten een beetje aan de weg kant en ik zie al een hele tijd een busje daar staan . ik dacht loop er toch maar eens heen voordat het voor pa en ma is. En ja hoor was 9 uur dat ze zouden worden opgehaald. Waar het fout is gegaan weten we nog steeds niet. Maar ach dan is het afscheid ook maar snellen. Want het was weer ff moeilijk.

Zeker omdat die lomperik van een Iwan alles verpest heeft natuurlijk. Wie gaat er nou ook voetballen. Is toch al een achterlijke sport. En dus nog gevaarlijk ook. Want helaas die komen dit jaar niet meer. Dat is allemaal jou schuld meneer Keizer. Reken er maar niet op dat ik jou dit snel vergeef. Ik geloof dat ik een heel goed chantage middel heb de aankomende 6 jaar. Nu ga ik kijken of ik misschien terug kan naar de animatie ook al met kerst het enige probleem is dat hij dan al 2 studenten heeft. En anders gewoon maar bij bruiloften en daarna nog 2 weken terug. Ook de andere animatie mensen willen dat ik terug kom is dus wel gezellig. Maar ja

O ja sinterklaasfeest hebben we hier ook gevierd. Was echt super grappig, hebben lootjes getrokken en dan moest je een gedicht voor die gene maken en een cadeautje kopen. Nou echt we hebben helemaal dubbel gelegen om de gedichten niemand heeft het namelijk van het internet gehaald hadden echt de gekste dingen. Ook de cadeautjes waren wel leuk want het is wel moeilijk. Sommige ken je niet zo goed, of net iets minder, of je heb er geen band mee. Gelukkig heeft mama me gedicht geholpen. Eerst helemaal gemaakt, maar ik had er zelf nog wat regeltjes tussen gezet. Het gedicht wat ik had gekregen was wel lachen. Okay hier komt ie dan.

Beste Madelon

Zoals je weet ben ik alweer een paar weken in Nederland
Maar zodra de boot aan wal kwam merkte ik al snel…er is iets aan de hand.

Er was zoals alle voorgaande jaren geen vrolijke Madelon te zien aan wal
En later hoorde ik van piet dat het ook al stil was in de stal.

Toen we je naam bovenaan het verlanglijstje van je neefje Danny zagen staan
Waren we erg bezorgd en ontdaan.
Ik heb dagen zitten nadenken… wat is er toch met Madelon gebeurd!?
En heb daar dan ook al die dagen bij piet over gezeurd.

Hij heeft uiteindelijk door heel het land naar jou lopen zoeken
Maar helaas zonder resultaat moesten we de research piet erbij roepen.

Deze piet heeft met het hele onderzoek team gegluurd door alle ramen en spleten
En zin na lang zoeken in Mexico meer informatie over jou komen te weten.

Piet heeft mij laten weten dat je sinds september voor je stage in playa del carmen bent gaan wonen.
En uit trots voor deze uitdaging zal ik je dit jaar extra goed belonen!

Omdat het per post veel te lang duurt
Heb ik zwarte piet met jou cadeautje naar Mexico gestuurd

Want ook al ben je nu ver weg je moet weten
De sint is ook dit jaar jou niet vergeten

Ik heb lang moeten nadenken wat ik jou dit jaar voor leuks kon geven
Het was erg moeilijk omdat je eigenlijk alles al hebt wat belangrijk is in je leven.

Helaas kan ik je familie en vrienden niet sturen die je rond deze periode zou missen,
Alle vluchten zaten al vol en ik kon ook geen reserveringen van andere mensen wissen.

Toch hoop ik dat ik je met dit kleinigheidje blij kan maken,
Piet zal je reactie dan ook ik de gaten houden vanaf de daken.

Ik zal je niet langer laten wachten
Want je zit vast op je cadeautje te smachten.

Maak het nu maar snel open
En je zult er de komen de weken weer mooi blij lopen

Heel veel liefs
Sint en piet

En ik de cadeautjes zaten een haarklem, en piekespeltjes, een enkelbandje, oogschaduw en een nagellak.

Dus zoals jullie horen ik hoef me hier niet te vervelen. Iedereen had zo een grappig gedicht dat de tranen biggelde over ons gezicht. Ook ik sluit mij verhaaltje hier. Ook al doe ik het met veel plezier. Ik moet zo werken hier, het is wel saai maar ik ben geen gier. Kom op tijd en hou het netjes, dat is de reden wij wonen in een flatje.

Dikke kus Madelon en let op he inclusief foto’s
P.S> heb maar niet overal namen bijgezet, had namelijk geen tijd meer. met medewerking van de fotograaf dhr J. Roodenburg.

• 08 December 2006 - 22:09

Thea:

Hee lieve Lon,
    Gelukkig lezen we weer een lekker lang verhaal van je. Was een tijd erg stil maar dat is begrijpelijk. Zo te horen heb je het erg leuk gehad met je pap en mam. Luliig voor je dat Moon en Iwan niet komen maar daar sla je je vast wel doorheen. Nog een paar weken en dan kun je je koffer gaan pakken. Hier gaat alles zijn gangetje. Gelukkig is de goedheilig man (sinterklaas) weer vertrokken. Danny was niet te geloven zo druk. Hij vond het dit jaar echt helemaal geweldig en gelooft er ook heilig in. Wel vroeg hij me hoe het paard van Sinterklaas op het dak komt, of ie vleugels heeft of zo. Ik heb maar gezegt dat ik dat ook niet wist. Het was gezellig de pakjesavond. We hadden een spelletje en zo moest iedereen om de beurt een pakje open maken. Hij kon vanmiddag eindelijk met zijn kadootjes spelen want voor die tijd heeft hij geen tijd gehad. School en zwemmen e.d.
    Nou hoop snel weer iets van je te horen en van ons alledrie een hele dikke knuffel en kus
    Rene, Thea en Danny xxxxxxxx

• 12 December 2006 - 15:57

Niekie:

He lonnie,

Jemig wat een verhaal weer zeg. Als je er nou wat vaker iets opzet is het niet zoveel in een keer. Maar goed wel leuk allemaal klinkt erg goed! Ga je nog terug naar entertaining? Zo te horen had je het daar wel prima naar je zin.
    Nou ik ga naar huis lekker hutspot eten.

Dikke kus

• 25 December 2006 - 21:26

Niekie :

hey lonnie,
    vermaak je je nog een beetje met kerst nu wij niet komen? Maar je weet het he nog 19 dagen en dan kom ik met mam jou kant op! Heb er erg veel zin in, kan ik toch nog kijken wat je daar allemaal aan het uitspoken ben. Ik hoop dat je voor die tijd nog wel ff een berichtje op de site zet! Nog heel veel plezier en ik spreek je snel weer.
    Dikke kus Pino en Niekie